Henk Pieterse

Henk Pieterse keert terug naar de plek waar hij ongekend veel successen heeft behaald: de Maaspoort! Zijn gezicht was sinds vorig seizoen al te zien op een van de ‘Legends banieren’, want als iemand de titel van legende verdient, dan is het wel Henk Pieterse. Tijdens zijn basketbalcarrière heeft Henk een enorme waslijst aan kampioenschappen, prijzen en persoonlijke prestaties weten te verzamelen.

In 1984 begint zijn carrière bij Den Bosch, toen nog Nashua. In 6 jaar tijd wordt Den Bosch samen met Henk maar liefst 4 keer Nederlands kampioen. Maar het succes blijft niet in Nederland. Tot twee keer toe staat hij in de final-8 van de Europacup.  Deze weergaloze periode zorgt voor een telefoontje uit Amerika, waarna hij op een haar na geselecteerd wordt door het NBA-team de Philadelphia 76ers. In 1995 keert de 101-malige international terug in Den Bosch, om nog een titel aan zijn lijst van successen toe te voegen.

Na zijn profcarrière is zijn liefde en passie voor de basketbalsport alleen nog maar blijven groeien. Bij onze home-opener tegen Den Helder Suns keert Henk Pieterse weer terug naar de Maaspoort, wat jullie absoluut niet willen missen!

Stay in touch with us!